Tuesday, July 10, 2018

На какво ми прилича всяка реч

Събрали сме се днес, за да решим кой е най-добрият начин да се възползваме от ситуацията. Това означава да се поставим във възможно най-добрата позиция за възползване от тази ситуация. Защото от всяка ситуация можем да се възползваме. А възползваме ли се от дадена ситуация, важно е, да се възползваме по-възможно най-добрият начин и да извлечем максимални ползи.

Всички вие знаете, че ситуацията се състои от много страни и интереси, които целят да се възползват от ситуацията, използвайки я по възможно най-добрият начин. Но за нас е важно да съумеем да я използваме и да постигнем максимални резултати в собственото си развитие. Във всяка ситуация има по-малко възползващи се от нея, или оставени в по-малка степен да се възползват, има средно възползващи се и най-много възползващи се. Дори и да нямаме капацитета на Великите възползващи се, ние сме длъжни да работим по посока на оптимално възползване от поне по-малките ползи, които можем да извлечем. 
 
Като сбор от възползващи се ние сме длъжни да защитаваме правото си да се възползваме от всяка създала се ситуация. А тази, драги възползващи се, е точно такава – ситуация, от която можем да се възползваме!

На днешния ден, когато празнуваме един век откакто се възползвахме от ситуацията подобаващо добре и успяхме да си спечелим правото да сме самостоятелно възползващи се както от ситуацията, в която се намерихме, така и в обкръжаващата ни ситуация, за нас е от изключителна важност да затвърдим този дух на вековно възползване и да намерим пътя към възможността за възползване от страна на идните поколения. Това е нашият сегашен интерес и такъв е характера на създалата се ситуация – следва да се възползваме, драги съвъзползващи се!

No comments:

Post a Comment